Thursday, February 11, 2010

BARAKALLAHULAKUMA WABAROKA ALAIKUMA


WAJAMA'A BAINAKUMA BILKHIER

Assalamualaikum akhawat n pembaca2 semua yang ana kasihi lagi ana sayangi. alhamdulillah sangat kerana kita masih diberi nikmat iman dan islam itu lagi. juga bersyukur tak terhingga kerana kita juga diberi nikmat kesihatan yang masih boleh bernafas dan masih lagi diberi penglihatan untuk membaca blog-blog yang memberi impak buat kita qawiyah dalam jalan dakwah. tajdid niat sesama kita balik kerana apa menulis blog dan kerana apa membaca blog. ana nak ucap mabruk sangat buat ukhti aqilah&muhammad ali+ukhti raihana&isa. semoga berkekalan hingga ke syurga dan mendapat zuriat yang soleh dan solehah. terus thabat jugak atas jalan dakwah ini. istimewa buat ukhti berdua dan pasangan,terimalah nasyid nyanyian dari maher zain buat ukhti2. Barakallahulakuma wabaroka alaikuma wajamma'a bainakuma filkhaier...:-)

p/s:mabruk jugak buat ukhtie nafisah...hehehehe...:-)

No comments:

Wanita...

Wanita...

KEISTIMEWAAN BUAT WANITA...

*sekadar renungan buat insan yg bergelar wanita ketahuilah betapa istimewanya menjadi seorg wanita.betapa bertuahnya menjadi wanita.bersyukurlah kita kepada Illahi...

-sekiranya wanita mati dlm masa 40hari slps bersalin dia akan dikira sbg mati syahid.
-wanita yg mmberi minum susu kpd anaknya drpd badannya akan dapat satu pahala drpd tiap2 titik susu yg diberikannya. -jika wanita mnyusui anaknya smpi tempoh 2 1/2 tahun,maka malaikat2 dilangit akan mnyebarkan berita bhwa syurga wajib bgnya.
-jika wanita mmberi susunya kpd anaknya yg sedang menangis,Allah akan mberi pahala satu tahun solat baginya. -wanita yg mhabiskan tidur malamnya yg tidak selesa krn mjaga anaknya yg sakit akan mdapat pahala seperti mbebaskan 20 org hamba.
-apabila mencuci pakaian suaminya maka Allah mencatat bgnya 1000 kebaikan dan mngampuni 2000 kesalahannya bahkan segala sesuatu yg disinari sang suria akan meminta keampunan bgnya dan Allah akan mngangkat 1000 darjatnya. -seorg wanita yg solehah lebih baik drpd 1000 org lelaki yg tidak soleh,dan seorg wanita yg melayani suaminya selamanya seminggu maka ditutup bgnya 7 pintu neraka dgn dbuka bgnya 8 pintu syurga dan dia dapat dari mana2 shj tanpa dihisap.
-mana2 wanita mnunggu suaminya pulang disapu mukanya,dihamparkan duduknya atas mnyediakan makan minumnya atau mrenung ia suaminya atau memegang tanganya mperelokkan hidangan pdnya,memelihara anaknya atau mmanfaatkan hartanya kpd suaminya krn keredhaan Allah maka disunatkan bgnya tiap2 kalimah ucapannya tiap2 langkahnya dan setiap renyngannya pd suaminya sbgimana mbebaskan seorg hamba.pd hari khiamat Allah kurniakan Nur sehingga Tercengan wanita mukmin semuanya atas kurniaan Rahmat itu.